Activiteiten 2023

Muzikaal Kerstfeest Koor Piccolo en Donna Musica groot succes

 In de sfeervolle in kerstsfeer getooide Witte Kerk van Heiloo maakte het jonge Koor Piccolo op 16 december, onder leiding van dirigent Olaf van Rijn een indrukwekkend debuut met een gevarieerd programma.

Onder begeleiding van Donna Musica bracht het koor prachtige liederen, waaronder het ontroerende Ave Verum van Mozart en het betoverende TebePoem.

Carien van Opstal nam het publiek mee in een kerstsprookje, begeleid door de bekwame muzikanten van Donna Musica. De vertelling van Inge Stolzenbach over hoop, geloof en inspiratie bood stof tot nadenken.

Het hoogtepunt van de avond was het 12e deel van “The Armed Man – Benedictus” van Karl Jenkins, uitgevoerd met prachtige begeleiding van celliste Evelien Dubbeldam, violiste Sandra Kox en pianist/arrangeur Hendrik-Jan Bosma. De uitvoering van Benedictus ontroerde het publiek diep en bracht op momenten zelfs tranen teweeg.

Al met al was het Muzikale Kerstfeest een prachtige avond met prachtige muziek en ontroerende verhalen. Een feest om te koesteren en zeker voor herhaling vatbaar.

Na de Winterdip Festival 2023

Op 19 februari 2023 organiseerde Koor Piccolo Heiloo een muziekfestival voor familie en bekenden. Er traden diverse muziekformaties op, allemaal afkomstig uit Heiloo. Na deze sombere weken in januari en februari iets vrolijks met elkaar te beleven daar waren velen aan toe. Een festival dat door ongeveer 100 bezoekers erg werd gewaardeerd. De firma Smitveld vouwwagens & tenttrailers te Heiloo stelde hun locatie ter beschikking voor dit festival. Zie enkele indrukken van dit festival op bijgaande video.

          Koor Piccolo Heiloo zoekt            1 alt 

Voor informatie neem contact op met Jan Sint; Tel 06 44 47 05 25 of mail jansint@icloud.nl

 

 

 

ZINGEN IS GEZOND: 5 POSITIEVE EFFECTEN VAN ZINGEN

 

Dat een gezonde leefstijl met goede voeding en voldoende beweging een positieve invloed heeft op hoe fit je je voelt, wist je misschien al. Maar wist je ook al dat zingen een bijdrage kan leveren om lekker in je vel te zitten?